Micro-Epsilon – interaktiv analysprogramvara för inspektion av matta ytor i 3D

surfaceCONTROL DefMap 6.0

För snabb inspektion av stora komponenter kan surfaceCONTROL DefMap 6.0 kombinera flera olika sensorpositioner till ett projekt. För första gången är det möjligt att definiera flera mätområden, justerat till komponentens geometri, inom varje sensorposition.

I de respektive mätområdena analyseras ytdata i specifika verktygsområden (multi AOI). Interaktiv analysprogramvara används för att känna igen olika typer av defekter. Den fullständigt reviderade ”overall view” ger en snabb översikt över analysprocessen.

Den avsevärt utökade 3D-visningen erbjuder ett utbud av nya alternativ för realistisk representation av ytan under definierade ljusförhållanden. Vidare kan den ”digitala ljustunneln” nu också användas i ”overall view”, med simulering av flera parallella ränder (zebra striping) för att kombinera olika sensorpositioner.

Med den nya ”force”-parametern i ”digital stone”-analysverktyget, kan trycket av en fysisk ”whetstone” realistiskt simuleras.

Exempel på applikationer:

Analys av enstaka delar, utvärdera synligheten för lokala avvikelser på instrumentpaneler, mätning av små serier för optimering av formsprutade detaljer och robotbaserade inspektioner av flera mätfält på bildelar.