Micro-Epsilon – IR-kamera för högtemperaturmätningar av metaller

thermoIMAGER TIM M1

thermoIMAGER TIM M1 är en ny IR-kamera med ett spektralområde på 0.92 – 1,1 µm, och är det bästa sättet att få termografiska bilder av varma metallytor. Tack vare en ny CMOS-detektor har kameran en hög upplösning på 764 x 480 pixlar, vilket möjliggör för snabba mätningar.

Några av kamerans unika egenskaper är ett kontinuerligt temperaturmätområde från 450° C till 1 800 ° C, bildfrekvens upp till 1kHz och olika upplösningar/bildfrekvenslägen. Till skillnad från andra värmekameror i samma kategori är det möjligt att använda hela temperaturmätområdet utan några underintervall. Inom många applikationer behöver man därför inte byta mätområde, något som gör kameran mycket flexibel. Den kortvågiga IR-kameran erbjuder enastående prestanda till ett mycket fördelaktigt pris.