Toppmodern radiometrisk flygtermografi

Drönare används alltmer för övervakning av byggnader, solkraftverk och högspänningsledningar. ThermoIMAGER Lightweight är special-designad för flygdrönare.

 

Kapsling som kyler och skyddar innebär nya användningsmöjligheter för värmekameror. thermoIMAGER TIM infraröda kameror från Micro-Epsilon är exempelvis idealiska för utomhusapplikationer som kräver precisionsmätning eller för tuffa industriella miljöer i höga temperaturer.

Drönare används alltmer för övervakning av byggnader, solkraftverk och högspänningsledningar. ThermoIMAGER Lightweight är specialdesignad för flygdrönare. Systemet inkluderar en kompakt kamera som erbjuder komplett radiometrisk, infraröd inspektion med upp till 640×480 pixlar och Linux-Recording-Box som registrerar temperaturer under hela flygtiden. Beroende på kamera varierar inspelningshastigheten från 27Hz till 125Hz.

Mätbara temperaturerområden är -10° C till + 100° C, från 0 till + 250° C eller från + 150° C till + 900° C. Systemet stöds av det globala positioneringssystemet (GPS) och bäddar in geodata i varje videobild i den radiometriska videofilen samt registrerar nödvändig information för att fastställa tid och position.

Data kan enkelt överföras till ett USB-minne. Den toppmoderna teknologin, som endast väger 380 gram och upptar ett minimalt utrymme, är både snabbare och mer kompatibel än sin föregångare och erbjuder hög tillförlitlighet och användarvänlighet.

 

Specialfunktioner

  • Samtidig 20Hz videosignalgenerering i realtid parallellt med ”on-board”-inspelning i VGA-upplösning (125 Hz i VGA subframe mode)
  • GPS- och GoPro-stöd.
  • Användarvänlig mjukvara TIM Connect med omfattande funktioner för analys medföljer.
  • Automatisk överföring av flygvideodata (IR och GoPro) till USB-minne.
  • Anslutningar: Ethernet (GigE/1000 Mbit/s), 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x mini-USB för GoPro Hero3 + (eller bättre), 1 x HDMI, 1 x TVout, JR-plugg.